top of page

WAXING

Over

Waxen zorgt voor een gladdere huid gedurende een langere periode. Bij scheren komen de haren dikker, stugger en sneller terug, omdat deze bot worden afgesneden door het scheermesje. De haartjes groeien na een scheerbeurt supersnel weer terug, waardoor je vaak binnen een dag weer opnieuw kan beginnen!

pexels-madison-inouye-2821757.jpg

"You had me
at
“never shave again”

Waarom waxen?

Waxen is DE ideale oplossing wanneer u last heeft van huidirritaties en jeuk na het scheren. Door het verwijderen van uw ongewenste haargroei met wax komen de haartjes zachter terug en is de kans op pukkeltjes en irritaties klein.
Het voordeel van waxen is dat de haartjes ongeveer 4 weken weg blijven. Dit komt doordat het een ontharingsmethode is waarbij de haartjes tot aan de wortels worden verwijderd. Hierdoor heeft het een langdurig effect en voelt de huid glad en schoon aan. Doordat de haren opnieuw uit het haarzakje groeien zijn de punten van de haren niet stomp waardoor je geen last meer hebt van harde stoppels!

Welke soorten wax?

Voor het waxen maakt Kelly’s Choice gebruik van twee verschillende soorten wax, namelijk de hot wax en de honing wax.

De hot wax is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige delen van de huid en stugge haren. Zo wordt deze wax gebruikt voor: de brazilian wax, de oksels en het gelaat. De wax wordt aangebracht met houten spatels en worden verwijdert zonder strips. Vanwege de fijne formule van de wax kan deze aangebracht worden op elke huidtype.

 

De honing wax wordt gebruikt voor de rest van het lichaam. Deze wordt aangebracht vanuit een rol systeem en verwijdert met strips. Een snelle en fijne methoden voor de grote delen van het lichaam, zoals bijvoorbeeld de benen.

pexels-thirdman-8062961.jpg

Handig om vooraf te weten!

Handig om te weten vooraf aan de behandeling!

Voor een aangename waxbehandeling met het mooiste resultaat, hier een aantal tips:

 • Zorg ervoor dat u zich twee weken vóór de waxbehandeling niet meer scheert. Om het beste resultaat te verkrijgen, moeten de haren een lengte van minimaal een halve centimeter hebben. De haren op de benen en armen groeien wat langzamer dan de haren onder de oksels en in de schaamstreek, dus voor deze haren geldt dat u zich een periode van drie weken vooraf beter niet meer kunt scheren.

 • Let erop dat uw haren niet te kort, maar ook niet te lang zijn. Het waxen van haren langer dan anderhalve centimeter is extra pijnlijk. U kunt langere haren eerst thuis trimmen.

 • Zorg ervoor dat uw huid schoon is en dat u zich NIET insmeert met een crème of bodylotion!

 • U kunt uw huid scrubben tot ongeveer drie à vier dagen vóór de waxbehandeling. Scrubben helpt om de kans op huidirritaties en ingroeiende haartjes te verkleinen.

 • Houd rekening met uw cyclus. Tijdens en voor de menstruatie zijn de meeste vrouwen gevoeliger, waardoor het waxen als pijnlijker kan worden ervaren. Wij adviseren om tijdens de drie dagen voor en na uw menstruatie geen waxbehandeling te ondergaan.

 • Zorg dat uw huid voor het waxbehandeling niet verbrand is. Vermijd zonnen of zonnebanken 48 uur voor de behandeling.


Let op! Tijdens uw menstruatie kunnen wij uw schaamstreek niet waxen. Uw bikinilijn laten waxen is uiteraard wel mogelijk.

Screen Shot 2022-01-22 at 13.35.48.png

Handig om te weten tijdens!

Handig om te weten tijdens te behandeling!

 • Als u hele stugge haartjes heeft of als er meerdere haartjes uit 1 haarzakje groeien, kunt u misschien een beetje bloeden tijdens de behandeling.

 • Als u tijdens de behandeling kramp krijgt die veroorzaakt wordt door de houding waarin u ligt, geef dit dan aan. We waxen u dan in een houding die wél prettig voor u is.

 • Geef alstublieft aan als u de wax te warm vindt aanvoelen, we kunnen hier dan rekening mee houden.

Handig om te weten na!

 • Ga de eerste 24 uur na de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank liggen, neem geen heet bad en ga niet naar de sauna. Ook intensief sporten is niet aan te bevelen tijdens het eerste etmaal. Gun uw huid de tijd om te herstellen.

 • Het is het advies om tussen de behandelingen door niet meer te scheren. Hierdoor blijven de haartjes stug.

 • Vanaf het moment dat de haartjes terug groeien, is het verstandig om regelmatig te scrubben om te voorkomen dat uw haartjes ingroeien.

Handig om te weten voor een vervolg afspraak!

 • Tussen twee behandelingen in moet over het algemeen een periode van minimaal vier weken liggen. Vervolgbehandelingen te kort achter elkaar plannen, is geen garantie voor een goed resultaat. De haren op uw lichaam hebben namelijk een groeicyclus van ongeveer vier weken met verschillende groeifases. Als u te snel een vervolgbehandeling ondergaat, kan het lijken dat uw haartjes juist sneller groeien. Dat komt omdat niet alle haartjes volgroeid zijn en die kunnen hierdoor niet gewaxt worden. Bij een goed waxschema blijven uw haartjes langer weg.

 • De eerste keer waxen is altijd de pijnlijkste keer, dit omdat de haartjes vaak stug en dik zijn van het scheren. Hoe vaker je wax hoe dunner de haartjes worden, hoe minder pijnlijk het waxen wordt.

Handig om te weten wanneer u zwanger bent!

 • Tijdens de zwangerschap kunt u wat gevoeliger zijn, hierdoor kan het waxen als pijnlijker ervaren worden.

 • Zorg ervoor dat uw laatste waxbehandeling niet langer dan twee weken voor de uitgerekende datum is, zodat u glad bent tijdens de bevalling. Mocht u een week later bevallen, dan bent u over het algemeen nog steeds haarvrij.

 • Bij een geplande bevalling kunt u tot de geplande dag bij ons terecht.

bottom of page